USD
  • USD
  • EUR
  • AUD

Waarom planten op kantoor?

 

Bij Artiplant weten we dat planten mensen gelukkig maken, zeker ook op de werkplek. Maar waarom planten op kantoor? Planten verbeteren de luchtkwaliteit, zorgen voor koeling en de juiste luchtvochtigheid, dempen omgevingsgeluid, verminderen stress en ze verhogen de productiviteit en creativiteit. Planten brengen een aangename sfeer binnen een professioneel interieur. En, ze maken een werkomgeving natuurlijk veel mooier!

 

Wat zijn de voordelen van werken in groen?

Planten zuiveren de lucht wat de concentratie van werknemers tot maar liefst 20% bevordert! Werknemers geven ook aan zich in een groene werkomgeving overall meer tevreden te voelen. Een aangenaam groen kantoor geeft werknemers het gevoel dat hun werkgever daadwerkelijk aan hun welzijn hecht.

 

Wat leveren planten de werkgever op?

Een aangename werkomgeving met kantoorplanten zorgt voor minder stress onder werknemers. Zelfs op gevoelens van depressie of negatieve stemmingen hebben planten een positieve uitwerking. Zodra dit tot uiting komt in een lager

ziekteverzuim leveren planten de werkgever nog meer voordeel op.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit -Artiplant
Planten verbeteren het werkklimaat- Artiplant

Zorgen planten voor meer productiviteit?

 

Jazeker, door de aanwezigheid van planten voelen werknemers zich prettiger wat op zijn beurt weer zorgt voor een hogere productiviteit. Een tevreden medewerker is een productieve medewerker!

 

Zorgen planten voor minder ziekteverzuim?

In veel gebouwen heerst een slecht binnenklimaat. Dat uit zich in allerlei gezondheidsklachten van medewerkers. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat planten bijdragen aan de oplossing voor deze klachten. Vermindering van gezondheidsklachten en stress dragen bij aan een lager ziekteverzuim.

 

Hoeveel planten heb ik nodig om de luchtkwaliteit te verbeteren?

Puur kijkend naar de luchtzuiverende werking van planten (filteren van schadelijke stoffen als bijv. benzeen uit de lucht, bevorderen luchtvochtigheid en koeling) dient een ruimte voor minimaal 5% voorzien te zijn van planten. Voor een ruimte van 100m2 zijn minimaal 5 luchtzuiverende planten nodig.

 

Hoeveel planten heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?

Wanneer planten ook voor een betere akoestiek moeten zorgen door galm en omgevingsgeluid te dempen denken wij graag met u mee. Want om geluid te absorberen zijn meer planten nodig en speelt ook de keuze van het type plant een belangrijke rol.

Waarom planten op kantoor? Artiplant
Back to Top
Shopping Cart
Close

Geen producten in de winkelwagen.

Added to cart