USD
  • USD
  • EUR
  • AUD

Verzorging planten

 

Met de juiste verzorging en aandacht is het niet moeilijk uw plant een prima leven te bezorgen. Artiplant geeft voor alle planten een duidelijke instructie voor verzorging planten. Zodat u jarenlang plezier van uw plant zult hebben.

 

Standplaats planten

De ene plant is de andere niet, sommige planten gedijen goed in de schaduw, terwijl andere juist van een lichte standplaats houden. In het algemeen is het goed om op de volgende punten te letten:

Licht is goed voor planten, gefilterd zonlicht is geschikt voor de meeste planten. Vermijd zoveel mogelijke volle zon en middagzon. Vooral planten met bonte bladeren houden van een lichte standplaats. Groene bladplanten kunnen met minder licht toe. Een gelijkmatige temperatuur van rond de 20 graden is het meest geschikt, vermijd temperatuurschommelingen en koude nachttemperaturen. Zet uw plant nooit direct bij de verwarming, maar ook zeker niet in de tocht. Sommige planten hebben in de winter behoefte aan rust, zet de planten koeler en geef minder water.

De ideale vochtigheidsgraad voor planten ligt tussen 40-65%, gebruik bij een droge lucht verdampers of waterreservoirs aan de radiator.

Moet ik kantoor planten snoeien?

 

Niets moet uiteraard, maar het door af en toe de planten te snoeien blijft de plant compacter. Door het snoeien van oude bladeren en takken wordt nieuwe groei gestimuleerd en kan het licht beter doordringen zodat de plant als geheel voller wordt. Snoeien van de planten kan het best in de lente of herfst. Snoeien kun je prima zelf doen maar ook uitbesteden aan Artiplant middels bijv. een kwartaal onderhoudscontract.

 

Wat als de plant blad verliest?

Indien uw plant blad verliest of geel/bruine bladeren krijgt kan dit vele oorzaken hebben. Gebrek aan zonlicht kan zorgen voor bladverlies, de bladeren worden lichter of de plant groeit naar één richting. Zet de plant dan dichter bij het raam. Veel groene bladplanten zullen ook in de winter enig bladverlies tonen, in het voorjaar worden weer nieuwe bladeren aangemaakt.

Indien de plant plotseling bladuitval of verkleurde bladeren krijgt, controleer de plant dan op mogelijke ziektes als bladluis, wolluis of spint. Verwijder zoveel mogelijk besmet materiaal, dit vertraagd de voorplanting aanzienlijk. Bijvoorbeeld door te snoeien of met een doekje het ergste te verwijderen. Dek de pot af met folie en geef de plant een lauwe douche.

Back to Top
Shopping Cart
Close

Geen producten in de winkelwagen.

Added to cart