USD
  • USD
  • EUR
  • AUD

Duurzame planten

 

Dat planten gezond zijn, weten we inmiddels. Vele uren brengen wij binnen door op kantoor, waarschijnlijk zelfs het grootste deel van de dag. In kantoren kom je helaas steeds meer schadelijke stoffen tegen. Uit de vloerbedekking, meubels en uit apparatuur zoals printer en computers. Daarnaast worden kantoorgebouwen steeds beter geïsoleerd. Dat betekent dat alle schadelijke stoffen je huis niet kunnen verlaten. Naast meer ventileren is er een decoratieve oplossing: planten! Gezonde kantoorplanten zorgen voor een aangenaam werkklimaat, minder hoofdpijn en minder stress op de werkplek. Maar hoe duurzaam zijn planten nu eigenlijk? En wat zijn duurzame planten?

 

Biologisch bestrijden

Artiplant levert vooral planten op hydrocultuur. Kantoorplanten op hydrocultuur staan met de wortels in het water. De  aarde van deze planten is vervangen door korrels van gebakken klei. Dit is veel schoner dan aarde, hierdoor ontstaat minder kans op bacterie, vliegjes of ziekte in de planten. En dat betekent weer minder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Artiplant gebruikt zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen, wij zoeken altijd eerst naar een natuurlijke oplossing. Uiteraard gebruiken wij zoveel mogelijk biologische middelen.

 

Duurzaam kweken

Kwekers in Nederland zijn al ver met het duurzaam kweken van planten. Zo gebruiken ze restwarmte om de kassen te verwarmen en voldoen ze aan de eisen op het gebied van energieverbruik, kunstmest, waterverbruik en afvalverwerking. Artiplant levert voornamelijk planten gekweekt op hydrocultuur. Planten op hydrocultuur vergen minder onderhoud en gaan bovendien veel langer mee. Dat zijn nog eens duurzame planten!

Back to Top
Shopping Cart
Close

Geen producten in de winkelwagen.

Added to cart