USD
  • USD
  • EUR
  • AUD

Waarom planten op kantoor?

Home / Waarom planten op kantoor?

Waarom planten op kantoor?

 

Waarom nou planten op kantoor? Bij Artiplant weten we dat planten mensen gelukkiger maken, zeker ook op de werkplek. Meerdere onderzoeken hebben bewezen dat kantoorplanten gezond zijn voor mensen, ze verbeteren de luchtkwaliteit, dempen omgevingsgeluid, verminderen stress en ze verhogen de productiviteit en creativiteit. En, ze maken een werkomgeving natuurlijk veel mooier!

 

Wat zijn de voordelen van werken in groen?

Naast het feit dat de lucht meer zuiver wordt en de concentratie met maar liefst 20% omhoog gaat, geeft de werknemer aan dat men zich overall meer tevreden voelt in de kantooromgeving. Een groen kantoor geeft de werknemers het gevoel dat hun werkgever werkelijk wat om hun welzijn geeft.

 

Wat leveren planten de werkgever op?

De aanwezigheid van kantoorplanten zorgt voor minder stress onder werknemers.  Gevoelens van depressie of negatieve stemmingen nemen met bijna 60% (!) af dankzij een groen kantoor. Hierdoor ontstaat een flinke afname van het ziekteverzuim en dat levert de werkgever flink wat op.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit -Artiplant

Zorgen planten voor meer productiviteit?

 

Jazeker, door de aanwezigheid van planten voelen werknemers zich beter, wat op zijn beurt weer zorgt voor een hogere productiviteit.

 

Zorgen planten voor minder ziekteverzuim?

In veel gebouwen heerst een slecht binnenklimaat. Dat uit zich in allerlei gezondheidsklachten van medewerkers. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat planten bij dragen aan de oplossing voor deze klachten. Vermindering van diverse gezondheidsklachten en stress dragen bij aan een lager ziekteverzuim.

 

Hoeveel planten op kantoor?

Bekend is inmiddels dat groen op kantoor gezond is en de productiviteit bevordert. Er geldt vooral: hoe meer groen wordt toegepast, hoe groter het effect.

Uit een belangrijk plantenonderzoek van de TU in Delft is gebleken dat bij minimaal 1 plant per werknemer de creativiteit en de productiviteit omhoog gaat.

Puur kijkend naar de luchtzuiverende werking van planten (filteren van schadelijke stoffen als bijv. benzeen uit de lucht) dient de ruimte voor minimaal 5% voorzien te zijn van planten. Dus in een ruimte van 100m2 heb je minimaal 5 planten nodig. Wil je ook dat planten zorgen voor een betere akoestiek, minder galmen, dan zijn toch echt meer planten nodig om het geluid te absorberen.

De aanbeveling van het onderzoek ‘groen moet je doen’ van de TU is minimaal één plant per 2 medewerkers of één plant per 10m2 kantoor ruimte.

Back to Top
Shopping Cart
Close

Geen producten in de winkelwagen.

Added to cart